Italiaanse politiemensen bij een eerdere arrestatie van maffiosi
NOS Nieuws

Weer 45 arrestaties in Italiaanse strijd tegen de maffia

In het zuiden van Italië heeft de politie opnieuw een slag toegebracht aan de maffia. Bij politieacties in verschillende plaatsen in de regio Napels zijn 45 mensen aangehouden die waarschijnlijk lid zijn van de beruchte Casalesi-clan. Die behoort tot de camorra en is de machtigste clan van de Napolitaanse maffia.

Een van de arrestanten is de zoon van de stichter en de baas van de clan, Francesco Schiavone, Walter. Schiavone zelf, bijgenaamd Sandokan, zit al sinds 1998 in de gevangenis.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken had lovende woorden voor de politiemensen en justitiemedewerkers die betrokken waren bij de acties. "De operatie van vandaag was van hoog niveau. Dankzij zorgvuldig onderzoekswerk was het mogelijk om een gevaarlijke, criminele organisatie te ontmantelen", zei minister Minniti.

Dochters en schoondochter

Politie en justitie hebben dit jaar al verschillende successen geboekt in de strijd tegen de Zuid-Italiaanse maffia. Zo vond de politie vorige week onder een huizenblok in Napels een ondergrondse bunker, waar drugs werden verpakt. 86 maffialeden werden aangehouden.

En eind vorige week werden ook twee dochters en een schoondochter opgepakt van een andere maffiabaas, Francesco Bidognetti, die geldt als de voormalige rechterhand van Sandokan. Ook hij zit al jaren vast. Schiavone en Bidognetti werden vooral bekend door de bestseller Gomorra van de Italiaanse onderzoeksjournalist Roberto Saviano dat 10 jaar geleden verscheen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl