NOS WielrennenAangepast

Vos twijfelde of ze het topniveau nog wel kon halen

"Ik heb wel getwijfeld of mijn carrière er niet op zat." Die ontboezeming deed Marianne Vos vandaag bij de presentatie van haar nieuwe ploeg WM3. Ze doelt op het jaar 2015, waarin ze rust moest nemen en maandenlang niet op de fiets stapte.

Vos twijfelde of ze het topniveau nog wel kon halen

Het verhaal over haar verplichte sabbatical is al wel vaker opgetekend. Ze moest de fiets opbergen, volledig tegen haar gewoonte in van de tien jaar daarvoor. "Ik heb nooit het idee gehad 'ik ga stoppen of ik moet stoppen'. Ik heb altijd het sprankje hoop gehad om te zien waar ik nog uitkom."

Vos zette toch door. "Ik miste het te veel. Ik voelde dat 'het' nog ergens zat. Ik wist dat ik nog mee kon doen. Ik was eigenlijk nooit bezig met het leven na de topsport."

Marianne Vos

Vos was in 2015 overtraind. Eind 2015 zei ze daarover: "Ik heb altijd door pijn en vermoeidheid heen geduwd. Dat heeft me hele mooie resultaten gebracht, heeft me medailles opgeleverd. Maar dat heeft me ook teruggeworpen tot waar ik nu ben."

In 2016 keerde ze terug op de fiets. En gezien haar vormpeil op de WK veldrijden, waarop ze tweede werd, is het topniveau ook weer terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl