Madonna tijdens een bezoek aan een school in Malawi die door haar stichting is gebouwd (2014)
NOS NieuwsAangepast

Madonna mag twee kinderen uit Malawi adopteren

Popster Madonna mag twee kinderen uit Malawi adopteren. Een rechter in het Afrikaanse land heeft de 58-jarige popster daar toestemming voor gegeven. Volgens een woordvoerder van justitie was Madonna zelf bij uitspraak.

Toen afgelopen week het verhaal naar buiten kwam dat Madonna aanvraagpapieren had ingediend bij de rechter, ontkende ze nog dat ze om die reden in Malawi was. In een verklaring liet ze weten dat ze voor vrijwilligerswerk was afgereisd.

Raising Malawi

Madonna heeft al jaren een band met Malawi. In 2006 richtte ze er de stichting Raising Malawi op. Die bouwt scholen, weeshuizen en ziekenhuizen in het land.

Tijdens haar verblijf adopteerde ze destijds een baby van dertien maanden, van wie de moeder was overleden aan aids. Ze kreeg toen veel kritiek omdat ze buiten de adoptieregels om afspraken had gemaakt met de vader van het kind, David Banta.

Drie jaar later adopteerde ze nog een kind uit Malawi, de toen 4-jarige Chifundo 'Mercy' James. Naast haar geadopteerde kinderen heeft Madonna ook nog dochter Lourdes uit een relatie met haar fitnesstrainer, en zoon Rocco met filmmaker Guy Ritchie.

Madonna met haar vier kinderen in Malawi in 2013

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl