Anna Veith
NOS SportAangepast

De sport van dinsdag bij de NOS

De winter is nog niet voorbij en dat is ook goed te merken aan het sportaanbod van vandaag. Zo gaan in Sankt Moritz de WK skiën van start en werpen de WK afstanden voor de schaatsers hun schaduw vooruit.

Bij de mondiale titelstrijd op de lange latten komen de vrouwen als eersten aan bod. Hun wacht de Super G, het onderdeel waarop Anna Veith-Fenninger de olympisch kampioen én titelverdedigster is.

De 27-jarige Oostenrijkse maakte echter pas eind december haar rentree in het wedstrijdcircuit na maar liefst veertien maanden blessureleed. Ze is dan ook - naar eigen zeggen - zonder hoge verwachtingen naar het Zwitserse wintersportoord afgereisd.

WK skiën is ook La Vonn en haar hond in de persruimte

Geschaatst gaat er vanaf donderdag worden in het Zuid-Koreaanse Gangneung. De olympische locatie van volgend jaar heeft dit jaar de WK afstanden in huis. In de diverse sportuitzendingen bij de NOS zal worden vooruitgeblikt op het titeltoernooi.

Het wielerjaar van Marianne Vos is al even begonnen, maar de presentatie van haar nieuwe ploeg, WM3 Pro Cycling genaamd, is nu pas aan de orde. Ook daarvan zal de NOS verslag doen, zoals te zien zal zijn in het Sportjournaal en te horen in Langs de Lijn En Omstreken.

Het radioprogramma heeft nog meer fietsen in petto: oud-professional Maarten Tjallingii komt vertellen over de Cycling Academy Gelderland, een wieleropleiding voor talenten van 15 tot en met 18 jaar.

Programma's dinsdag

Tijd Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl