Het bos in Arcen waar in 2014 de lichamen van de twee slachtoffers werden gevonden
NOS NieuwsAangepast

Eis van 25 jaar voor dubbele moord Venray

Justitie heeft in hoger beroep 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man die wordt verdacht van het medeplegen van een dubbele moord in Venray. Geert G. werd eerder door de rechtbank al veroordeeld tot een celstraf van 30 jaar. Er was toen 14 jaar tegen hem geëist.

De zaak draait om de moord op Karim Fourkour en Fouad Bendella in mei 2006. Ze braken in bij de hennepkwekerij van Lau Geeraets en Geert G. in Venray. De twee mannen werden tijdens de inbraak betrapt door de twee laatstgenoemden en doodgeschoten.

De slachtoffers werden daarna begraven in een bos in Arcen. Ze werden acht jaar later pas teruggevonden op aanwijzing van de verdachte. Lau Geeraets werd in 2015 veroordeeld tot levenslang omdat hij de schoten had gelost. Hij pleegde na zijn veroordeling zelfmoord in zijn cel.

IJzingwekkende wijze

De advocaat-generaal zei vandaag dat Karim en Fouad op ijzingwekkende wijze zijn geliquideerd. Geert G. heeft weliswaar niet zelf geschoten, maar volgens het OM zijn er voldoende bewijzen dat hij medeplichtig is aan de dubbele moord. Hij had Lau gebeld dat er onraad was bij de hennepkwekerij en heeft hem later geholpen om de lichamen te verstoppen, zegt het OM.

Het hof in Den Bosch doet op 27 februari uitspraak in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl