NOS SportAangepast

Brady is Super Bowl-shirt nu al kwijt: iemand heeft 'm gestolen

  • Getty Images
    Tom Brady mist zijn wedstrijdshirt in zijn kluisje
  • Getty Images
    Even daarvoor had hij het shirt nog aan op het veld

Tom Brady neemt voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Vince Lombardi Trophy mee naar huis, maar niet het wedstrijdshirt waarin hij de Super Bowl won met New England Patriots. "Iemand heeft het gestolen."

Na de historische comeback tegen Atlanta Falcons legde de 39-jarige quarterback zijn shirt met rugnummer 12 in zijn kluisje in de kleedkamer. Toen hij daar later terugkwam, was het weg. "Het zal op een gegeven moment wel op eBay opduiken", liet hij weten.

Magische avond

Het was de enige domper voor Brady op een voor de rest magische avond. Hij stond met de Patriots 25 punten achter, maar zorgde met een paar fraaie passes voor een comeback. Een minuut voor tijd kwam New England langszij en pakte de winst in de verlenging.

Brady: deze Super Bowl zal ons altijd bijblijven

"Het was moeilijk voor te stellen dat we nog gingen winnen. Het vergde veel goede momenten en daarom moet je altijd tot het einde doorgaan", zei Brady, die voor de vierde keer in de Super Bowl werd gekozen tot man van de wedstrijd.

Matchwinner vol ongeloof

James White zorgde in de verlenging voor de beslissende touchdown. "We wisten de hele tijd dat we nog een kans hadden. Het was een waanzinnige comeback. Het is bijna niet te geloven. Deze ontknoping had niemand vooraf kunnen bedenken."

De winnende touchdown van James White

Patriots-eigenaar Robert Kraft noemde de winst van de Super Bowl twee jaar geleden de mooiste ooit van allemaal, maar daar moest hij nu op terugkomen. "Dit is zonder de twijfel de allermooiste."

Brady bedankte de fans van zijn club. "Voor alle fans in Boston, New England, we houden van jullie en bedanken jullie. We brengen deze 'sukkel' mee naar huis'', riep de gevierde vedette, zwaaiend met de bijbehorende Vince Lombardi Trophy.

Super Bowl: onverwacht einde aan bizarre strijd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl