NOS SportAangepast

WK skiën is ook 'La Vonn' met haar hond in de persruimte

De WK skiën beginnen morgen in het Zwitserse Sankt Moritz en ook de grootste superster op latten is weer aanwezig: Lindsey Vonn. Ze gaf afgelopen weekend haar eerste persconferentie. Met hond Lucy.

WK skiën is ook La Vonn en haar hond in de persruimte

Vonn is weer terug op niveau nadat ze bijna een jaar aan de kant heeft gestaan met een knieblessure en een armbreuk. Ze kon zelfs een week haar hand niet bewegen. In Sankt Moritz doet de 32-jarige Amerikaanse mee aan de afdaling, Super G en combinatie.

"Ik ben nog niet honderd procent, maar ik kan mijn skistok vasthouden. Mijn haar in een staart doen lukt nog niet, maar ik ga wel voor de medailles", liet Vonn weten.

Onaantastbaar record

Twee weken geleden won ze al een wereldbekerwedstrijd afdaling in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. Daarmee kwam haar totaal aantal wereldbekerzeges op 77. Het onaantastbaar geachte record van Ingemar Stenmark (86 overwinningen) komt steeds dichterbij.

"Ik had nooit gedacht dat ik ook maar in de buurt van Ingemars record zou komen. Hij is dé skilegende, de beste aller tijden. Zijn record is mijn voornaamste doel. Nog meer dan de Spelen en de WK", aldus Vonn.

De Zweed Ingemar Stenmark in 1977

Programma WK skiën

Onderdeel Vrouwen Mannen
Dinsdag 7 februari Super G -
Woensdag 8 februari - Super G
Vrijdag 10 februari Combinatie -
Zaterdag 11 februari - Afdaling
Zondag 12 februari Afdaling -
Maandag 13 februari - Combinatie
Dinsdag 14 februari Landenwedstrijd Landenwedstrijd
Donderdag 16 februari Reuzenslalom -
Vrijdag 17 februari - Reuzenslalom
Zaterdag 18 februari Slalom -
Zondag 19 februari - Slalom

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl