President Trump met zijn vrouw Melania op het vliegveld van West Palm Beach in Florida
NOS NieuwsAangepast

Trump: rechter verantwoordelijk voor terreurdaad

De Amerikaanse president Trump heeft opnieuw via Twitter zijn pijlen gericht op de rechters die voorlopig een streep hebben gezet door zijn inreisverbod voor inwoners van zeven islamitische landen. "Mensen komen nu massaal het land binnen. Als er iets gebeurt, zijn de rechter en het rechtssysteem verantwoordelijk", twittert de president.

Afgelopen nacht wees het federale hof van beroep in San Francisco in hoger beroep het verzoek van de regering af om het inreisverbod weer van kracht te laten worden.

"De rechter zet de grens open voor potentiële terroristen en andere mensen met slechte bedoelingen. Slechte mensen zijn hier heel gelukkig mee", aldus Trump op Twitter. Het ministerie van Justitie zint op een volgende juridische stap om het presidentiële decreet alsnog uit te kunnen voeren.

Luchthavens

Na de tweede gerechtelijke afwijzing van het inreisverbod arriveerden vandaag tientallen burgers uit onder meer Iran, Irak en Jemen op Amerikaanse luchthavens. Zij werden de afgelopen dagen tegengehouden door de luchtvaartmaatschappijen, ook als ze een visum voor de VS hadden.

Maar inmiddels laten de vliegmaatschappijen iedereen met de juiste papieren weer toe op vluchten naar de VS.

Reizigers uit moslimlanden arriveren op Kennedy Airport in New York

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl