NOS SportAangepast

Meerkamptitels indoor voor Visser en Markies

Vetter, Broersen en Visser leggen de lat hoog voor elkaar

Nadine Visser heeft voor het eerst de Nederlandse indoortitel op de meerkamp veroverd. Nadat Anouk Vetter en Nadine Broersen zich halverwege het evenement hadden teruggetrokken, kroonde de 21-jarige atlete zich onbedreigd tot kampioene.

Vetter, Europees kampioene zevenkamp op de baan, hield er na het kogelstoten mee op. Ze wilde overbelasting voorkomen. Die reden van opgave gaf ook Broersen op. Ze stootte nog wel met de kogel, maar begon niet meer aan de afsluitende 800 meter.

Ook al viel de concurrentie voor Visser weg, haar prestatie was prima. Het totaal aantal punten (4.428) was goed voor een persoonlijk record. Haar beste prestatie tot dit NK toe dateerde van 2014.

Bas Markies

Markies beste bij de mannen

Bas Markies veroverde in Apeldoorn enigszins verrassend de Nederlandse titel op de indoorzevenkamp.

De 32-jarige meerkamper van AV'34 keek na een dag en vier onderdelen nog tegen een achterstand van 54 punten op Ingmar Vos aan, maar zag zijn concurrent zondag falen bij het polsstokhoogspringen. Markies won dat nummer met 4,76 meter, terwijl Vos bij de aanvangshoogte niet over de lat wist te springen.

Vos werd ondanks de nul punten op dat onderdeel vijfde in het eindklassement. Het zilver ging naar Trystan de Weerdt die liefst 575 punten op Markies (5.824 om 5.249) moest toegeven. De bronzen medaille was voor Nout Wardenburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl