Knuffels voor FC Utrecht-speler Andreas Ludwig na zijn doelpunt

Utrecht lost Heerenveen af als beste van de rest

FC Utrecht heeft sc Heerenveen afgelost als de nummer vier in de eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag versloeg de bezoekers in een niet al te beste wedstrijd met 1-0 en staat daardoor een punt voor op de Friezen.

De ontmoeting tussen de twee subtoppers was een mooi affiche, maar de beginfase was ronduit slaapverwekkend. Pas na een minuut of twintig was FC Utrecht de eerste die, ietwat schoorvoetend, het onderhand omgeploegde middenveld durfde te verlaten.

Niet veel later had dat ook succes. Na een afgeslagen corner kwam de bal bij Andreas Ludwig, die rustig bleef en de bal uit een moeilijke hoek in het doel schoof. Heerenveen was inmiddels ook wakker en raakte enkele minuten later via Morten Thorsby de paal.

In de tweede helft toonden vooral de Friezen meer initiatief. Bij Heerenveen lieten de creatieve spelers zich eindelijk gelden, wat resulteerde in een prachtig een-tweetje tussen Yuki Kobayashi en Sam Larsson. De Japanner verzuimde echter te scoren.

De overige speldenprikjes ontbeerden echter scherpte, waardoor FC Utrecht relatief eenvoudig overeind bleef. Richairo Zivkovic had zelf de 2-0 moeten verzorgen, maar miste voor open doel.

De slotfase werd ontsierd door twee rode kaarten. Larsson kreeg voor een domme overtreding zijn tweede gele kaart en in het op zijn tegenstander stappen van Ludwig werd opzet gezien. Zo eindigde de dag van de enige doelpuntenmaker alsnog enigszins in mineur, maar de punten waren wel binnen.

Doelman David Jensen viert de 1-0