Nicolai Brock Madsen viert de 2-0 voor PEC Zwolle tegen Sparta Rotterdam

Primeur voor Zwolle op bezoek bij Sparta

PEC Zwolle heeft voor het eerst op Spangen een eredivisieduel met Sparta gewonnen. Na tien uitduels zonder zege won het nu wel van Sparta, met 3-2.

Sprankelend was de eerste helft niet, al was de dribbel van Spartaan Iván Calero wel fraai (hij schoot over). PEC was beter en keeper Roy Kortsmit voorkwam dat Ouasim Bouy kon scoren met een volley en keerde ook de stuiterende vrije trap van Danny Holla.

Kort na rust zette Queensy Menig PEC op 1-0: hij passeerde Kortsmit en schoot vanuit een lastige hoek raak. Nicolai Brock-Madsen maakte er 2-0 van na een prachtige dieptepass van Holla.

PEC ziet Pogba nog twee keer scoren

Een kopbal van Erik Isreaelsson kort voor tijd betekende 3-0 voor PEC, dat daarna vergaat om de wedstrijd uit te voetballen. Mathias Pogba maakte daar dankbaar gebruik van door in blessuretijd nog twee keer te scoren voor Sparta.