Davy Klaassen viert de 0-1 met Nick Viergever

Vernieuwd Roda JC kan Ajax niet verrassen

Ajax heeft met de nodige moeite zijn vierde overwinning op rij geboekt. In Kerkrade was het vernieuwde Roda JC niet in staat om de Amsterdammers puntenverlies toe te brengen. Dankzij goals van Davy Klaassen en Amin Younes werd het 0-2.

Roda-aanvoerder Tom Van Hyfte erkende afgelopen week dat het wel even wennen was met negen nieuwe gezichten in de kleedkamer. Misschien dat dat de reden was voor Yannis Anastasiou om het Limburgse publiek niet ineens met een compleet vernieuwd elftal op te zadelen; alleen Mohamed El Makrini had een basisplaats.

Achteraf gezien had de Griekse trainer gerust met negen nieuwe namen kunnen beginnen. De eerste helft was zo slaapverwekkend dat de ruim 17.000 toeschouwers, onder wie Nicolas Anelka en Patrick Kluivert, alle tijd hadden om zich te concentreren op een Limburgs voorstelrondje.

Op een pegel van Justin Kluivert (naast) en een schot van Hakim Ziyech (redding Benjamin van Leer) na gebeurde er de eerste veertig minuten niets. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft brak Ajax een keer door de hechte defensie van Roda, maar de voorzet van Klaassen kwam vervolgens bij niemand terecht.

Het was dus armoe troef voor rust, maar in het begin van de tweede helft werd het ineens leuk. Mitchell Paulissen was na twee minuten al een keer gevaarlijk, maar die poging eindigde in het zijnet. Even later had Klaassen wel succes: Ziyech zette voor, Kasper Dolberg legde de bal met zijn borst klaar en Klaassen vond de korte hoek.

Ajax had het duel daarna snel kunnen beslissen, maar Van Leer tikte twee schoten van Ziyech uit zijn doel. Aan de andere kant dook Abdul Ajagun twee keer gevaarlijk voor doelman Andre Onana op. Hij schoot beide keren voorlangs. Amin Younes en invaller Abdelhak Nouri waren dichterbij, maar zij raakten de lat. Younes zette in de slotseconden alsnog de eindstand op het scorebord.

Davy Klaassen scoort: 0-1
    Ajax viert de 1-0 van Davy Klaasse