Danny van Poppel
NOS Wielrennen

Duikers vissen trouwring Van Poppel op in Australië

Het geluk lijkt Danny van Poppel toe te lachen deze dagen. Eerst won hij in de straten van Melbourne zijn eerste wedstrijd van het seizoen en een dag later kreeg de renner van Team Sky op miraculeuze wijze de trouwring van zijn moeder terug.

Terug naar woensdag. Vlak voordat Van Poppel de proloog van de Herald Sun Tour op zijn naam schrijft, is hij met zijn teamgenoten van Sky uitgenodigd voor een lunch op een luxe-jacht. Het was behoorlijk warm, dus Chris Froome kwam op het idee om een duik te nemen in Corio Bay, aan de zuidkust van Australië.

Van Poppel dook mee. Op een gegeven moment kwam de 23-jarige sprinter weer boven en doet hij een ontdekking: zijn ketting, met daaraan de trouwring van zijn moeder, is zoek.

Het verhaal in de Herald Sun

Een ketting op de bodem van het water? Het is als zoeken naar een speld in een hooiberg. De familie gaf de hoop dan ook snel op. Vader Jean-Paul van Poppel, ook in Australië als ploegleider van Roompot-Nederlandse Loterij: "Ik zei al tegen Danny: die vinden ze nooit terug."

De organisatie van de wielerkoers besloot om er werk van te maken. Er werd een speciale duiker ingehuurd om de bodem af te zoeken.

Haai

Het had weinig gescheeld of Michael Naughton was onverrichter zake weer boven water gekomen. "Op het laatste moment zag ik een vaag puntje goud in het water", aldus de gelukkige vinder in de Herald Sun.

Van Poppel junior was dolblij. "Het is speciaal voor mij." Geheel ongevaarlijk waren de zoektocht en de duik overigens niet. "Ik hoorde pas later dat daar twee weken eerder nog een haai was gesignaleerd."

Rest nog de vraag waarom Danny van Poppel de trouwring van zijn moeder om zijn nek heeft. Senior legt uit: "Mijn naam staat op die ring, maar hij was van mijn vrouw. Danny's oudere broer Boy heeft mijn trouwring. We zijn in 2000 gescheiden."

Van Poppel snelt naar zege in straten Melbourne

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl