Ruben Jenssen in duel met Excelsior-speler Hicham Faik

Averij Groningen tegen Excelsior

Het op een plaats in de subtop van de eredivisie loerende FC Groningen heeft thuis averij opgelopen tegen het in de gevarenzone vertoevende Excelsior: 1-1.

De thuisclub kon Excelsior in de matige eerste helft nauwelijks in de problemen brengen. Pas kort voor de rust werd Warner Hahn op de proef gesteld bij een schot van Samir Memisevic. De doelman kweet zich prima van zijn taak en tikte de bal over.

Kort na rust zette Mimoun Mahi Groningen vanaf de stip op 1-0 na een overtreding van Milan Massop op Etiënne Reijnen.

De thuisclub veerde daarna op, maar naarmate de tweede helft vorderde groeide Excelsior. Hicham Faik raakte de kruising, maar Anouar Hadouir zorgde met een afstandsschot wel voor de gelijkmaker.

Het was alweer het tiende doelpunt - een kwart van zijn totaal in de eredivisie - van Hadouir tegen FC Groningen.