Heracles-aanvoerder Mike te Wierik kan zijn geluk niet op na de miraculeuze zege op Willem II.

Tiental Heracles in vijf minuten voorbij Willem II

Heracles Almelo heeft in Tilburg met tien man een knappe overwinning geboekt op Willem II. Door de 3-1 zege gaan de Tukkers de Brabanders voorbij in de eredivisiestand.

De Tilburgers kenden een goede start en creëerden een paar hoopgevende kansen. Zo ook debutant Obbi Oulare, die in de 21ste minuut recht op Bram Castro afkwam. De doelman van Heracles trok met de benen vooruit aan de noodrem en mocht vertrekken. De strafschop die erop volgde werd rustig benut door clubtopscorer Fran Sol.

De voorsprong en het mannetje meer zouden de Tilburgers vleugels moeten geven. Dat gebeurde niet. De thuisploeg kreeg nog wel kansen, maar de opvolger van Castro bleek uiterst bekwaam. Zo ranselde Renze Fij een bal van Thom Haye uit de kruising.

Willem II-debutant Mamadou 'Obbi' Oulare gaat alleen op het doel van Heracles af, maar wordt gestuit door Bram Castro.
    Bram Castro druipt af. Zijn rode kaart is zijn eerste kaart sinds 23 augustus 2009.
    Fran Sol zorgde vanaf elf meter voor 1-0, zijn negende treffer van het seizoen.

Bovendien bleek Heracles met tien man veel gevaarlijker. Vincent Vermeij liet nog twee kansen liggen, maar Peter van Ooijen (die nog nooit had gescoord in de eredivisie) had meer succes met zijn pegel van een meter of dertig. De bal vloog er prachtig in, al had Willem II-doelman Kostas Lamprou die bal wellicht moeten hebben.

Vervolgens was het hek van de dam. Drie minuten later tikte Kristoffer Peterson de bal binnen en weer drie minuten later deed Robin Gosens hetzelfde. Willem II was lamgeslagen en kon zich niet meer oprichten.