Amsterdam kampioen zaalhockey bij vrouwen en mannen

De hockeyers van Amsterdam zijn voor de achtste keer landskampioen zaalhockey geworden. In de finale in Rotterdam werd de gelijknamige club met 7-1 verslagen. Het is de derde titel op rij voor de club uit de hoofdstad. In negen jaar tijd is Amsterdam nu zes keer kampioen geworden.

De Amsterdammers verdienen daarmee ook een ticket voor de Europacup zaalhockey in 2018. Als kampioen van vorig jaar komt Amsterdam komend weekend al in actie tijdens de Europa Cup in Wenen. De Nederlanders zitten in Oostenrijk in een groep met Partille SC (Zweden), SPV Complutense (Spanje) en SV Arminen (Oostenrijk). Vorig jaar promoveerde de club naar de hoogste divisie van de Europa Cup.

Ook titel vrouwen

Eerder op de dag werden de hockeysters van Amsterdam al kampioen in de zaal. Groningen werd in de finale met 6-4 verslagen. Het is de vierde landstitel voor Amsterdam, dat eerder kampioen werd in 1972, 1987 en 2013. De landskampioen van vorig jaar, Kampong, kwalificeerde zich dit jaar niet voor de halve finales.

De club uit Utrecht speelt over twee weken wel de Europa Cup in het Zwitserse Wettingen. Tegenstanders in de groep zijn dan Club de Campo (Spanje), Rotweiss Wettingen (Zwitserland) en Slavia Praag (Tsjechië).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl