Sjinkie Knegt
NOS SchaatsenAangepast

Bijrol voor shorttrackers, diskwalificatie Knegt

De Nederlandse shorttrackers hebben bij de wereldwedstrijden in Dresden op de eerste finaledag een bijrol gespeeld. Dennis Visser en Daan Breeuwsma kwamen het verst met een plaats in de B-finale van respectievelijk de 1.000 en 1.500 meter.

Dat leverde Visser uiteindelijk de zevende plaats op en Breeuwsma de twaalfde. Sjinkie Knegt werd in de kwartfinales van de 1.000 meter gediskwalificeerd wegens het blokkeren van de Zuid-Koreaan Hwang Dae-heo.

Charles Hamelin won de 1.500 meter. De Canadees boekte, na het goud op de 1.000 meter in Gangneung, zijn tweede WB-zege van het seizoen. De Fransman Thibaut Fauconnet won de 1.000 meter en tekende zo voor zijn eerste WB-zege van het seizoen.

Straf nekt Knegt bij wereldbeker Dresden

Wel finale voor Oranje op aflossing

Na zijn straf op de 1.000 meter liet Knegt zijn klasse weer eens zien op de 5.000 meter aflossing, waarop hij zich met Mark Prinsen, Visser en Breeuwsma voor de finale van zondag plaatste.

Knegt drukte als slotrijder z'n schaats 0,42 eerder over de streep dan de Rus Semen Jelistratov en heroverde daarmee namens Nederland de eerste plaats.

Oranje, dat dit seizoen zilver pakte bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary, Salt Lake City en Shanghai, neemt het in de finale op tegen Zuid-Korea, Rusland en Hongarije. De Hongaren zijn koploper in de wereldbekerstand en wonnen in Calgary en Gangneung.

China, dat na zeges in Salt Lake City en Shanghai tweede staat in de wereldbekerstand, plaatste zich niet voor de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl