In Bordeaux zijn steigers ingestort door de harde wind
NOS NieuwsAangepast

Storm richt veel schade aan in Zuidwest-Frankrijk

Het zuidwesten van Frankrijk is getroffen door een zware storm. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade is groot. Zo'n 250.000 huishoudens zitten zonder stroom, doordat elektriciteitskabels beschadigd zijn geraakt.

Op veel plaatsen zijn bomen omgewaaid. In Lacanau, bij Bordeaux, is een boom op een auto gevallen; de bestuurder kon ongedeerd uit de auto komen.

Op straat in Bordeaux zijn windstoten gemeten van 120 kilometer per uur. Aan de kust kwamen windstoten van 150 kilometer per uur voor.

De autoriteiten noemen de storm uitzonderlijk. Alle trams in Bordeaux werden een tijd stilgezet, het treinverkeer werd gestaakt, en in de stad zijn schuilplaatsen geopend.

Schade door storm in zuidwesten van Frankrijk

Ook het noorden van Spanje heeft last van zware storm. Vooral in Galicië is het slecht weer. Bomen zijn omgevallen, daken zijn van gebouwen gewaaid en er zitten mensen zonder stroom.

Een deel van het dak van voetbalclub Celta de Vigo is losgeraakt door de storm. Daardoor kan het duel tussen Celta de Vigo en Real Madrid morgen niet doorgaan.

Het is de tweede wedstrijd die dit weekend moet worden afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden in Galicië. Vrijdag moest de gemeente in La Coruña een streep zetten door het duel tussen Deportivo en Real Betis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl