NOS VoetbalAangepast

Erop of eronder voor Telstar-vrouwen

Vrouwen Telstar op tv: eigenlijk moest ik de jongens trainen

De voetbalsters van Telstar weten wat ze te doen staat zaterdagmiddag op de Herdgang in Eindhoven. Alleen winst op PSV telt voor de ploeg van trainer Gideon Dijks.

Telstar, de nummer vijf van de ranglijst, moet winnen van de nummer vier op de ranglijst om uitzicht te houden op de play-offs voor het landskampioenschap. Alleen de beste vier ploegen uit de eredivisie plaatsen zich daarvoor.

De cijfers van dit seizoen spreken echter niet in het voordeel van de 'Witte Leeuwinnen'. Twee keer eerder werd er gespeeld tegen PSV en twee keer werd er ruim verloren. Bij PSV werd het 5-1 en in eigen huis verloor de ploeg met 3-1.

"Het is erop of eronder", aldus Dijks. En ook aanvoerder Sharon Kok is duidelijk over het treffen met de Eindhovenaren. "Of we haken aan, of we haken af."

Stand eredivisie vrouwen per 3-2

Samenvattingen bij Studio Sport

Normaal gesproken wordt er in de eredivisie vrouwen gevoetbald op vrijdag, maar vanwege de samenvatting die zaterdagavond te zien is bij Studio Sport, wordt PSV-Telstar op zaterdagmiddag afgewerkt. En dat is even wennen.

Zo kan topscoorder van Telstar, Katja Snoeijs, deze zaterdag haar pupillen niet bijstaan. "Ik ben zelf coach en eigenlijk moest ik een jongensteam coachen. Het is hier anders dan bij mannenvoetbal, iedereen doet er wat anders naast. Dus je moet er wat voor overhebben, maar gelukkig heeft iedereen dat ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl