NOS SportAangepast

Bolt accepteert verlies gouden plak

Bolt: Ik heb het achter me gelaten

Usain Bolt heeft geaccepteerd dat hij het estafettegoud van de Spelen van Londen in moet leveren. Zijn teamgenoot Nesta Carter werd betrapt op doping, waardoor ook Bolt zijn eremetaal kwijtraakte. "Ze willen het aanvechten, maar ik wil me volledig richten op het nieuwe seizoen."

"Het is spijtig wat er met Carter is gebeurd, maar het is niet anders. Ik heb het achter me gelaten", zei Bolt in Melbourne waar hij dit weekend een wedstrijd loopt. Hij zei verder dat hij geen wrok koestert tegen Carter.

Bolt liet al eerder weten niet bang te zijn dat de zaak invloed heeft op de manier hoe mensen zijn eigen carrière benaderen. "Ik heb er hard voor gewerkt en heb mijn individuele dominantie door de jaren heen aangetoond ", zei hij vorige week, vlak nadat bekend was geworden dat de hertest van Nesta Carter positief was uitgevallen. "Met het verliezen van één medaille zal daar weinig aan veranderen."

Eentje minder in prijzenkast

Bolt heeft nu nog acht olympische titels achter zijn naam staan; hij was drie keer op rij de beste op de 100 meter en 200 meter en hij was met Jamaica de snelste in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016).

Na de WK in augustus in Londen neemt Bolt afscheid als topsprinter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl