NOS SportAangepast

Sombroek wil ook over tien jaar nog normaal kunnen lopen

Niet pijnvrij op vakantie, amper voor de kinderen kunnen zorgen of je werk als arts nauwelijks kunnen doen. Dat toekomstbeeld schrikte hockeyster Joyce Sombroek dusdanig af dat ze besloot op 26-jarige leeftijd afscheid te nemen van Oranje. Een slepende heupblessure is de boosdoener.

Sombroek: zelfs normaal wandelen op Fiji ging niet meer

Sombroek verbleef voor haar studie enkele maanden in Australië en ging aansluitend op vakantie in Fiji en Nieuw-Zeeland. Zo kon ze haar heup rust geven, maar het gewenste effect bleef uit. "Ik moet nu concluderen dat ik 'm bijna iedere dag voel. Zelfs in Fiji bij het wandelen of bij het duiken had ik last", legt de keepster uit.

Het was voor Sombroek, die twee keer tot beste van de wereld werd uitgeroepen, een logische optelsom. "Ik wil over vijf of tien jaar wel normaal met mijn kinderen kunnen spelen of mijn beroep als arts kunnen uitoefenen. En misschien tennissen of skiën. Ik hoop dat ik nu op tijd de juiste keuze heb gemaakt."

Warme herinneringen aan Oranje

Sombroek bewaart warme herinneringen aan de 117 interlands die ze heeft gespeeld. "De Olympische Spelen in Londen waren fantastisch, net zoals het WK in Den Haag met alle vrienden en familie op de tribunes. Toen hebben we het beste hockey ooit laten zien."

De 'gouden' loopbaan van Joyce Sombroek bij Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl