Kindermishandeling
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Stiefvader verdacht van poging doodslag op kind van 3

Een 27-jarige man uit Landgraaf wordt verdacht van poging tot doodslag op het zoontje van zijn ex-vriendin. Hij zou het jongetje, dat toen 3 jaar oud was, in februari vorig jaar zo ernstig hebben mishandeld, dat het kind een schedelbasisfractuur opliep. Een vier uur durende operatie was nodig om het leven van het kind te redden.

Dat meldt 1Limburg. Het proces dient vandaag. De verdachte zou de peuter hebben geschopt en geslagen, onder meer met een hard voorwerp. Ook heeft hij met het jongetje gegooid, zo stelt het OM.

De verdachte, Edwin W., zegt niet te weten hoe het kind aan zijn zware verwondingen is gekomen. Volgens wisselende verklaringen van zijn toenmalige vriendin kan het letsel ook veroorzaakt zijn doordat de peuter uit bed was gevallen, of van de verwarming was gevallen.

Undercoveragent

Volgens een aantal verklaringen ging het slecht met de kinderen van de vrouw, sinds de verdachte daar in huis was. Ze zouden naar urine ruiken, het was een puinhoop in de woning, en er lagen zakjes wiet en wit poeder op tafel.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Er zijn veel verklaringen over de gezinssituatie, er is een reconstructie geweest en een undercoveragent ingezet. Die papte aan met de moeder van de peuter, om informatie van haar los te krijgen.

Te jong voor verhoor

Tegen die informant zei de moeder dat ze W. niet vertrouwde, dat ze was bedreigd en dat ze vermoedde dat hij het jongetje had mishandeld. Zij was korte tijd verdachte in de zaak, maar inmiddels niet meer.

De peuter zelf kan vanwege zijn geringe woordenschat en nog beperkt ontwikkelde geheugen niet verhoord worden; hij is net te jong, zeggen deskundigen. Wel zou de peuter 'papa auw' gezegd hebben, tegen zijn moeder, op het moment dat die hem zwaargewond vond op zijn slaapkamertje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl