Joyce Sombroek (r) na het winnen van het WK in Den Haag in 2014
NOS SportAangepast

Keepster Sombroek (26) stopt bij Oranje

Joyce Sombroek zet een punt achter haar interlandcarrière. De pas 26-jarige keepster van de Nederlandse hockeysters heeft last van slijtage aan haar heup, waardoor ze zich niet meer volledig in kan zetten voor Oranje.

Sombroek had al een pauze aangekondigd om te rusten, maar ook om te reizen en co-schappen te lopen in Australië. Maar haar heupblessure verbeterde niet. "Ik voel mijn heup ook in mijn dagelijks leven. Ik kies nu voor mijn gezondheid", zegt Sombroek op hockey.nl.

Minder trainen

Helemaal stoppen doet de keepster van Laren niet. "In principe wil ik blijven keepen. Alleen ik ga minder trainen, twee keer in de week. Maar ik kan me niet meer voor de volle honderd procent geven voor het Nederlandse team. Negen keer trainen in de week zit er niet in."

Daarnaast wil Sombroek zich meer richten op haar studie Geneeskunde. "Dat heeft niet de doorslag gegeven, maar ik vind het ook heel belangrijk om aan mijn maatschappelijke carrière te werken."

Debuut in 2010

Sombroek maakte in 2010 haar debuut als jongste keepster van Oranje ooit. Op haar erelijst prijken titels op het EK, het WK, de Champions Trophy en de Olympische Spelen. Ze won olympisch goud in Londen in 2012 en zilver vorig jaar in Rio.

Eerder al besloten ook topspeelsters als Maartje Paumen, Ellen Hoog en Naomi van As te stoppen als international.

De 'gouden' loopbaan van Joyce Sombroek bij Oranje

Routiniers die stoppen na Rio

Speelster Interlands
Maartje Paumen 235
Ellen Hoog 232
Naomi van As 229
Joyce Sombroek 117
Willemijn Bos 106

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl