Michael van Gerwen en Gary Anderson schudden de hand
NOS SportAangepast

Van Gerwen begint Premier League met zeldzaam gelijkspel

Wisselend succes voor de Nederlandse darters bij de eerste speelronde van de Premier League. In Newcastle speelde Michael van Gerwen met 6-6 gelijk tegen Gary Anderson, won Raymond van Barneveld van Adrian Lewis en Jelle Klaasen ging met 7-4 ten onder tegen Peter Wright.

Voor de derde keer in korte tijd speelde Van Gerwen tegen Anderson. In de WK-finale en in de eindstrijd van The Masters was de Nederlander de Schot de baas. In Newcastle begon 'Mighty Mike' goed door Anderson direct te breken.

Maar tweevoudig wereldkampioen Anderson kwam terug, pakte het initiatief en kwam op een 6-5 voorsprong. De laatste leg ging echter gemakkelijk naar de regerend wereldkampioen, waardoor de twee de punten moesten delen. Daarmee kwam een eind aan de serie van 45 (!) winstpartijen op rij voor Van Gerwen op de grote toernooien.

Michael van Gerwen aan het werk

Van Barneveld toont karakter

Van Barneveld opende tegen Adrian Lewis, van wie hij op het WK na een thriller met 4-3 in sets won. De heren maakten er opnieuw een spektakelstuk van. Van Barneveld kwam 4-1 achter, zag Lewis kansen op 5-1 missen, maar vocht zich sterk terug naar een 5-4 voorsprong.

De Nederlander kreeg bij een 6-5 stand de kans om de partij in stijl af te sluiten, maar miste een 170-finish op de bullseye. Toen Lewis vervolgens 36 niet uit kreeg met drie pijlen, sloeg 'Barney' alsnog toe: 7-5.

Jelle Klaasen sloot de avond in Newcastle af. Na acht jaar staat hij weer in de Premier League, maar hij wist zijn partij tegen Peter Wright niet te winnen.

Uitslagen Premier League speelronde 1

Kim HuybrechtsJames Wade5-7
Raymond van BarneveldAdrian Lewis7-5
Phil TaylorDave Chisnall7-3
Gary AndersonMichael van Gerwen6-6
Peter WrightJelle Klaasen7-4

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl