De acht nieuwe spelers van Roda JC op een rij
NOS VoetbalAangepast

Roda JC: 44 nieuwe spelers in anderhalf jaar

Vraag de gemiddelde voetbalfanaat om drie spelers van het huidige Roda JC te noemen en het blijft lang stil. Gek? Misschien wel, maar toch ook weer niet. De club uit Kerkrade trok namelijk in amper achttien maanden tijd liefst 44 verschillende spelers aan. Waarvan een groot deel ook weer weg is...

Ugur Inceman. Richmond Boakye. Georgy Zjoekov, Santiago Palacios. Ze komen uit Turkije, Ghana, Kazachstan en Mexico. En ze stonden, geloof het of niet, de afgelopen twee seizoenen allemaal onder contract in Limburg. Een blijvende indruk? Nee.

Afgelopen zomer nog werden Nestoras Mytides en David Boysen binnengehaald om voor de doelpunten te zorgen. Maar de Griek en de Deen mochten weer rap vertrekken na een historisch laag aantal treffers in de eerste competitiehelft (acht).

De acht nieuwe spelers van Roda JC in de meest recente transferwindow

Zo zijn er nog wel twaalf avonturiers te noemen die werden binnengehaald na de terugkeer in de eredivisie (medio 2015) en die het Limburgse land inmiddels weer hebben verlaten. En die spelers zijn er qua werkgever niet echt op vooruitgegaan: Eskisehirspor (Turkije), Meizhou Wuhau (China) of, om maar eens een club te noemen, Pandurii Targu-Jiu (Roemenië).

Miljoen euro; negen nieuwe namen

Alsof het nog niet genoeg was, trok de staf van Roda JC afgelopen week nog eens een blik aan spelers open. Met behulp van het geld van een nieuwe investeerder, de Zwitserse zakenman Aleksej Korotajev. Hij werd mede-eigenaar van de club en prompt lag er een miljoen euro op tafel.

De negen nieuwe gezichten komen uit Nederland en België, maar ook uit Bosnië, Bulgarije, Oostenrijk en Griekenland. En er zitten weer klinkende namen tussen: Beni Badibanga, Lyes Houri, Ognjen Gnjatic en Thanasis Papazoglou.

Het vreemdelingenlegioen van Roda JC

Hoe komt Roda JC bij deze spelers? "Vijf van die negen komen bij onszelf vandaan", legt technisch directeur Ton Caanen uit. "We hebben een team met hoofdscout Toine van Mierlo, trainer Yannis Anastasiou en adviseur Sef Vergoossen." De andere vier spelers komen uit de koker van de nieuwe investeerder.

Deze week een jaar geleden: Maecky Ngombo en Rydell Poepon vieren hun treffers tegen Ajax (2-2). Assists van Kristoffer Peterson en Jordy Buijs. Die vier spelers zijn nu weg bij Roda JC.
Mexicaan Santiago Palacios kwam medio 2015 over van de amateurs van De Treffers. Hij speelde geen minuut in de eredivisie en trok daarna naar MVV.
Simon Church speelde met Wales de halve finales van het EK. Hij speelde tot nu toe slechts vier eredivisiewedstrijden voor Roda JC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl