NOS VoetbalAangepast

Roda-directeur kon Anelka niet verleiden tot rentree

Het was een ijdele poging, erkent Ton Caanen, maar evenzogoed kon de technisch manager van Roda JC niet de verleiding weerstaan Nicolas Anelka te vragen of hij misschien de voetbalschoenen weer uit de mottenballen zou willen halen. De Fransman kon erom lachen.

Aankopen 'transfergekke' Roda JC op advies Anelka

Caanen sprak onlangs in Dubai met de Fransman over een mogelijke functie bij Roda JC. Het bleek een vruchtbaar gesprek, want woensdag werd bekend dat Anelka aan de Limburgse club wordt verbonden als adviseur.

Maar dus niet als voetballer. En dat terwijl Anelka met zijn 37 jaar best nog wat potten had kunnen breken in Kerkrade. Dirk Kuijt is toch 'pas' 36 jaar? "Dat is wel even ter sprake geweest", zegt Caanen. "Maar hij zei met een kwinkslag dat hij niet van kunstgras houdt."

Nicolas Anelka woont een evenement bij in Koeweit

Paris Saint-Germain

"Hij runt nu de voetbalschool van Paris Saint-Germain in Dubai, dus hij heeft al een visie op jeugdvoetbal. Hij heeft sowieso een hele interessante gedachte over talent en ontwikkeling", aldus de technisch directeur.

"We moeten het nog uitwerken, maar voorlopig gaat hij zich bezighouden met de jeugdacademie en Roda onder 21."

'Normen en waarden Roda gewaarborgd, ondanks nieuwe eigenaar'

Passie voor voetbal

Caanen erkent dat Aleksej Korotajev, de Zwitserse bankier die sinds kort aandeelhouder is van Roda JC, een sleutelrol heeft gespeeld. De gepassioneerde zakenman laat zich omtrent voetbalzaken al langer influisteren door Anelka.

Niet alleen stelde Korotajev Caanen in staat Anelka te strikken, ook maakte de Zwitser het met een stevige financiële injectie mogelijk dat Roda JC liefst negen nieuwe spelers aantrok.

"Alles is hier in goed overleg gegaan", benadrukt Caanen, die met trainer Yannis Anastasiou, adviseur Sef Vergoossen en hoofdscout Toine van Mierlo voor alle aankopen verantwoordelijk is. "Van de negen transfers zijn er vijf uit dat team gekomen, dat geeft aan dat we als team gewerkt hebben."

"Daarnaast hebben we continu contact gehouden met Korotajev, omdat hij zijn fiat moest geven over de betalingen. Het is een man die veel passie voor voetbal heeft."

We zijn toch een beetje verrast, omdat er in eerste instantie wat anders was aangegeven.

Tom Van Hyfte - aanvoerder Roda JC

Volgens aanvoerder Tom Van Hyfte heeft de drukke transferperiode de spelersgroep beziggehouden. "We zijn toch een beetje verrast, omdat er in eerste instantie wat anders was aangegeven", zegt hij.

"We zijn allemaal spelers, dus we moeten ons neerleggen bij deze situatie en iedereen moet zijn plek in het elftal zien te verdienen."

'Logisch dat de Roda-spelers zich zorgen maken om hun plek'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl