Ariëns wint Alternatieve Elfstedentocht

Ariëns wint Alternatieve Elfstedentocht

Crispijn Ariëns is op de Weissensee winnaar geworden van de Alternatieve Elfstedentocht. De 27-jarige Brabander kwam na 200 kilometer schaatsen op het Oostenrijkse meer solo over de meet. Hij had zijn drie medevluchters met nog acht kilometer voor de boeg achter zich gelaten.

Frank Vreugdenhil, ploeggenoot van Ariëns, werd op 41 seconden tweede, enkele tellen voor uittredend kampioen Niels Mesu.

Ruim honderd schaatsers waren om half acht aan de start verschenen, maar al in de eerste ronde van 25 kilometer vormde zich een kopgroep van 21 man. Halverwege schaatsten nog altijd twintig man bij elkaar. Daarna dunde de groep steeds meer uit, totdat uiteindelijk vier man aan de laatste ronde begon.

Ariëns en Vreugdenhil probeerden om beurten te demarreren. Bij een van de pogingen van Ariëns had die tactiek succes en dankzij stoorwerk van Vreugdenhil kon hij zijn voorsprong langzaam maar zeker uitbreiden. Vreugdenhil sprintte vervolgens weg bij zijn concurrenten, van wie Jouke Hoogeveen in de slotfase ten val kwam en als vierde finishte.

Uitslag Alternatieve Elfstedentocht 2017 (Weissensee)

Crispijn Ariëns6.06.35
Frank Vreugdenhilop 0.41
Niels Mesuop 0.47
Jouke Hoogeveenop 1.10
Bob de Vriesop 1.19
Jordy Harinkop 1.32
Rick Smitop 2.39
Erwin Mesuop 4.22
Peter van de Polop 5.53
Simon Schoutenop 5.55

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl