Georginio Wijnaldum

Wijnaldum voorkomt zege voor Chelsea

Koploper Chelsea is bij nummer vier Liverpool op een 1-1 gelijkspel blijven steken. Georginio Wijnaldum en doelman Simon Mignolet zorgden ervoor dat de Reds een punt overhielden aan het boeiende duel. Ook nummer twee Arsenal en nummer drie Tottenham Hotspur morsten punten.

Na een goede start van de thuisploeg sloeg Chelsea op slimme wijze toe met een vrije trap. Heel Liverpool dacht dat Willian zou schieten, maar plots trapte David Luiz de bal knap in het doel.

Wijnaldum maakte na een klein uur met een technisch knappe kopbal gelijk, maar in het vervolg leek Chelsea alsnog toe te slaan. Diego Costa ging makkelijk liggen en werd daarvoor beloond met een penalty. Doelman Mignolet stond echter paraat.

De spelers van Watford vieren de 2-0 tegen Arsenal

Arsenal ging verrassend onderuit tegen Watford. De Gunners verloren de Londense derby in eigen huis met 2-1.

De thuisploeg beleefde een waardeloze eerste helft, waarin vooral achterin van alles misging. Zo stond de defensie niet goed opgesteld bij de vrije trap van Younès Kaboul, die van grote afstand en via een Arsenal-been raak schoot.

Ook bij de 2-0 van Troy Deeney ging er van alles mis. Alex Iwobi maakte er na een uur nog 2-1 van, maar meer zat er niet in voor Arsenal.

Tottenham speelt gelijk

Aartsrivaal Tottenham Hotspur liet ook punten liggen. Met Michel Vorm in het doel kwam het bij hekkensluiter Sunderland niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Vincent Janssen viel in de 85ste minuut in.