PEC Zwolle-speelster Nurija van Schoonhoven (l) en PSV'er Michelle Hendriks
NOS VoetbalAangepast

Eredivisie vrouwen wekelijks bij de NOS

De NOS gaat voortaan wekelijks een samenvatting uitzenden van een wedstrijd uit de eredivisie vrouwen. De eerste samenvatting, van de wedstrijd PSV-Telstar, is zaterdag 4 februari te zien.

De hoogtepunten van het duel tussen de huidige nummer vier en vijf worden uitgezonden in de reguliere uitzending van Studio Sport, vanaf 23.35 uur op NPO 1. Frank Wielaard verzorgt dit weekend het commentaar bij de samenvatting.

Betrokkenheid bij vrouwenvoetbal

De wedstrijden uit de eredivisie vrouwen blijven standaard op vrijdagavond (19.30 uur) op het programma staan. Vanaf elke competitieronde wordt er steeds één duel naar zaterdag verplaatst.

"Wekelijks samenvattingen van de wedstrijden op televisie draagt eraan bij dat er steeds meer mensen betrokken raken bij vrouwenvoetbal", vertelt Minke Booij, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. "Het is goed voor de herkenbaarheid en de verdere ontwikkeling van de sport."

Opmaat naar EK

Dat benadrukt ook Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport. "Het vrouwenvoetbal zit in de lift. De eredivisie hoort daar nu ook bij. Bovendien is het voor ons een mooie opmaat naar het EK van komende zomer."

Nooter: "Wij willen altijd het hele verhaal vertellen en daar kunnen we nu in een vroeg stadium mee beginnen. Op deze manier kan een groot publiek al kennismaken met de sport en een deel van de internationals."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl