NOS Nieuws

OM legt beslag op 70 miljoen euro in witwaszaak

De politie en het Openbaar Ministerie hebben beslag gelegd op 70 miljoen euro in een witwasonderzoek naar een bedrijf. Het geld stond op een aantal bankrekeningen.

Het OM wil nog niet veel kwijt over de zaak, omdat het onderzoek nog volop bezig is. "Maar dit is wel een zaak van enorme omvang", zegt een woordvoerder. "Dit kom je niet elke dag tegen."

Het gaat om een bedrijf dat zich bezighoudt met financiële dienstverlening. Volgens de papieren is het gevestigd in Rotterdam, maar het kantoor zit volgens het OM elders in Nederland. Waar precies, is niet bekendgemaakt.

Trustkantoor

De zaak kwam aan het rollen na een melding over een "ongebruikelijke transactie". Instellingen als banken, notarissen en beleggingsadviseurs zijn verplicht zulke transacties te melden. Het verdachte bedrijf had veel liquide middelen, dus veel geld dat snel beschikbaar was.

Het OM denkt dat het bedrijf werd gebruikt voor het witwassen van geld. Het maakte bijvoorbeeld ook gebruik van een trustkantoor, om anoniemer te kunnen opereren.

Er is tot nu toe niemand opgepakt, maar het OM hoopt dat er nog wel arrestaties zullen volgen. Een woordvoerder benadrukt dat het verdachte bedrijf geen zaken deed met particulieren. De financieel dienstverlener werkte alleen met andere bedrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl