Jan Siemerink tijdens een persconferentie van de Davis Cup
NOS SportAangepast

Siemerink weg bij tennisbond: contract wordt niet verlengd

Jan Siemerink vertrekt per 1 maart bij de KNLTB. Vanwege een verschil van inzicht heeft de tennisbond besloten om het aflopende contract van de technisch directeur niet te verlengen.

Siemerink was verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis. Mede omdat de tennisbond het opleiden van talentvolle jeugd sinds vorig jaar voor een groot deel heeft belegd bij diverse tennisscholen, veranderde de rol van technisch directeur.

Van uitvoerder naar regisseur

"We zijn geen uitvoerder meer, maar regisseur", zegt Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB.

"We hebben een andere aansturing nodig en daarover hebben we een verschil van inzicht. Dan moet je afscheid nemen van elkaar. Een lastig besluit, want Jan heeft een positieve bijdrage geleverd aan het tennis in Nederland."

Siemerink, die zelf graag was gebleven, laat het bij zijn reactie in het persbericht van de bond.

"De afgelopen jaren heb ik me volledig en met heel veel plezier ingezet voor het Nederlandse tennis. De eerste stappen op weg naar verbetering zijn zeker zichtbaar. We hebben alleen een andere visie over de voortgang."

Jan Siemerink weg bij KNLTB

Siemerink was de afgelopen tien jaar captain van het Davis Cup-team. Aan het begin van dit jaar droeg hij het stokje over aan Paul Haarhuis, die de functie gaat combineren met het leiden van het Fed Cup-team.

Haarhuis totaal verrast

Haarhuis werd totaal verrast door het vertrek van Siemerink. Samen waren ze onlangs nog in Melbourne bij de Australian Open. "Het is echt een donderslag bij heldere hemel. Ik hoorde het pas vanmorgen. Ik heb het er helemaal niet met Jan over gehad."

Voorlopig neemt oud-bestuurslid Martin Koek de taak van technisch directeur waar. "We hebben nog geen opvolger op het oog", aldus Poel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl