Vreugde bij Michael van Gerwen
NOS Sport

Wereldkampioen Van Gerwen geeft Anderson geen kans op revanche

Michael van Gerwen is het nieuwe dartsjaar uitstekend begonnen. De wereldkampioen won The Masters, het eerste toernooi sinds het WK. In de finale versloeg hij, net als in de eindstrijd om de wereldtitel, de Schot Gary Anderson: 11-7.

Direct deelde Van Gerwen de eerste tikken uit. Binnen een mum van tijd stond hij op een 4-1 voorsprong. De Nederlander gooide de eerste legs weer een fabelachtig gemiddelde (116,21). Van Gerwen liep uit naar 5-2, maar na tien legs had Anderson de schade beperkt tot een kleine achterstand (4-6).

Anderson blijft in de race

Van Gerwen zette de Schot vervolgens weer op grote afstand door de twee volgende legs te winnen. Anderson weigerde te capituleren. Hij kwam terug tot 8-6 en even later tot 9-7. De zeventiende leg was cruciaal. Anderson kreeg de kans Van Gerwen te breken en zijn achterstand tot een leg te verkleinen. Drie pijlen op dubbelvier waren niet besteed aan hem. De Nederlandse wereldkampioen sloeg direct toe en liet de Schot daarna niet meer in de wedstrijd terugkeren.

Winst op Lewis in halve finales

Eerder op de avond rekende de 27-jarige Brabander in de halve finale met 11-5 af met Adrian Lewis. Op The Masters doen de beste zestien spelers van de wereld mee. Raymond van Barneveld vloog er in de kwartfinale uit tegen Anderson, Jelle Klaasen verloor in de eerste ronde van Mensur Suljovic.

Drie op een rij

Het is al de derde keer dat Van Gerwen het PDC-toernooi wint. In 2015 versloeg hij Van Barneveld in de finale, een jaar later was hij te sterk voor Dave Chisnall. Voor zijn toernooizege ontvangt de darter zo'n 70.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl