Asghar Farhadi
NOS Nieuws

Iraanse regisseur Farhadi gaat niet naar uitreiking Oscars

De Iraanse regisseur Asghar Farhadi heeft aangekondigd dat hij eind februari niet naar de Verenigde Staten gaat voor de uitreiking van de Oscars. Hij protesteert daarmee tegen het inreisverbod van president Trump. Farhadi is met zijn film The Salesman genomineerd in de categorie voor beste buitenlandse film.

Taraneh Alidoosti, de hoofdrolspeelster uit The Salesman, kondigde eerder ook al aan dat ze de Oscars boycot, ook als ze wel mag komen.

Trump heeft bekendgemaakt dat er een paar maanden geen visa worden verstrekt aan mensen uit onder meer Iran. Dat maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, voor Iraniërs om bij de ceremonie te zijn.

"Met spijt kondig ik aan dat ik heb besloten niet naar de Academy Awards Ceremony te gaan", schrijft Farhadi in een statement. Hij legt uit dat hij eigenlijk wel van plan was om te gaan. Maar uiteindelijk besloot hij toch om de ceremonie niet bij te wonen. "Het lijkt erop dat de mogelijkheid van mijn aanwezigheid gepaard gaat met mitsen en maren en die zijn op geen manier acceptabel voor mij."

Hij zei dat hij de maatregel van Trump onrechtvaardig vindt en hij hoopt dat de situatie geen aanleiding geeft voor verdere verdeeldheid tussen de landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl