Wesley So wint schaaktoernooi in Wijk aan Zee
NOS SportAangepast

Amerikaan So wint Tata Steel-schaaktoernooi

Wesley So is winnaar geworden van het 79ste Tata-toernooi. In de laatste ronde versloeg de 23-jarige Amerikaan de Rus Ian Nepomniasjtsji, waarmee hij zijn puntentotaal op 9 uit 13 bracht. Geen van zijn naaste rivalen kon hem toen nog inhalen.

So bleef ongeslagen op het prestigieuze schaaktoernooi. Hij won vijf partijen en speelde acht keer remise, onder anderen tegen wereldkampioen Magnus Carlsen en de Nederlandse troef Anish Giri.

So is in Wijk aan Zee de opvolger van wereldkampioen Magnus Carlsen, die met een punt minder als tweede eindigde. De Noorse topper speelde in de laatste ronde remise tegen de Rus Sergej Karjakin. De twee speelden eind vorig jaar nog om de wereldtitel. Anish Giri belandde op de zevende plaats, Loek van Wely eindigde als veertiende en laatste in de Masters-groep.

Heel bijzonder

So kon zijn geluk niet op. "Het is de eerste keer dat ik een toernooi win waar Carlsen aan meedoet. Dat is heel bijzonder. Hij de beste van de wereld en de wereldkampioen", zei de toernooiwinnaar, die zijn trofee uit handen van oud-wereldkampioen Anatoli Karpov ontving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl