In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Alma-Tadema-tentoonstelling online uitverkocht

Voor de tentoonstelling over de 19de-eeuwse schilder Lourens Alma-Tadema in het Fries Museum zijn online geen kaartjes meer te krijgen. Het laatste exemplaar werd dit weekend verkocht.

Wel zijn er aan de deur nog kaartjes te krijgen, maar volgens Omrop Fryslân moeten bezoekers rekening houden met lange wachttijden op het drukste moment van de dag. Om teleurstellingen te voorkomen, roept het museum in Leeuwarden iedereen op zich vooraf goed te informeren via de website van het museum en genoeg tijd in te ruimen voor het bezoek.

Laatste week

Volgens het Fries Museum hebben veel mensen gewacht tot het laatste moment om de tentoonstelling te bekijken. In de laatste week wordt nog veel drukte verwacht. De tentoonstelling loopt tot en met 7 februari.

De tentoonstelling Klassieke verleiding heeft in vier maanden tijd al meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er meer dan verwacht. Het Fries Museum zei eerder al heel tevreden te zijn met 80.000 mensen.

Londen

Tadema werd in 1836 in Friesland geboren. Na een verhuizing naar Londen ontwikkelde hij zich tot een van de belangrijkste schilders van zijn tijd. Hij stond bekend om zijn genrestukken met Romeinse of Griekse inslag. Het Fries Museum heeft de grootste collectie van zijn werk in Nederland.

Advertentie via Ster.nl