Bart Ramselaar (l) en Jetro Willems (r) vieren de 0-1

PSV ontsnapt opnieuw in slotfase

Na de miraculeuze 4-3 ontsnapping van vorige week tegen sc Heerenveen heeft PSV op bezoek bij Heracles Almelo opnieuw ternauwernood puntenverlies afgewend. De landskampioen zette in de slotfase de 1-2 eindstand op het bord.

De openingsfase was voor Heracles. De thuisploeg, die vorig seizoen met 2-1 won, toonde geen ontzag en kreeg in de elfde minuut loon naar werken met een strafschop. Die leek wel erg makkelijk gegeven, maar veel deed het er niet toe: Samuel Armenteros zag zijn inzet knap gered worden door Jeroen Zoet.

De Jong schrikt van kans

In het vervolg van de eerste helft liet ook PSV zich af en toe voorin zien. Zo kreeg Luuk de Jong een dot van kans, maar die schrok daar zó van dat hij vergat de bal aan te nemen. Andrés Guardado scheerde een keer de lat met een fraaie vrije trap.

Jeroen Zoet stopt de strafschop van Samuel Armenteros

In het eerste kwartier na rust scoorde PSV drie keer. De inzet van Bart Ramselaar (doelman Bram Castro kreeg zijn hand er nog tegen) telde, die van Davy Pröpper en De Jong werden terecht afgefloten.

Na opnieuw een gemiste kans van De Jong sloeg Heracles op ietwat curieuze wijze toe. Thomas Bruns lag kermend op de grond, maar zijn ploeggenoten speelden vrolijk verder en snelden schijnbaar achteloos vlak langs hun aanvoerder. En terecht, bleek niet veel later: uit een voorzet van Brandley Kuwas volleyde Armenteros heerlijk binnen.

Het Eindhovense slotoffensief bracht soelaas in de 87ste minuut: via een been van een Heraclied viel het schot van Pröpper achter de arme Castro.