NOS NieuwsAangepast

Pantertje doodgebeten in dierentuin

In Dierenpark Amersfoort is het Perzische pantertje Cyrus gisteren doodgebeten door zijn moeder. Dat heeft een woordvoerster laten weten.

Bij een controle in de ochtend ging het nog goed tussen moeder Kiara en haar vier maanden oude zoontje. Maar geheel onverwacht greep Kiara haar kind even later in de nek. Cyrus overleed aan zijn verwondingen.

Volgens de woordvoerster is het ongebruikelijk wat er is gebeurd. "Het gebeurt wel eens dat een leider een dier binnen de groep doodt wegens onnatuurlijk gedrag, bijvoorbeeld als een dier ziek is. Zo is een van onze leeuwen laatst 'gestraft' voor een epileptische aanval."

Fokprogramma

Cyrus is voor sectie overgebracht naar de afdeling diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De dierentuin hoopt er zo achter te komen waarom Kiara haar jong heeft doodgebeten.

Omdat het in het wild niet goed gaat met de Perzische panter, is Cyrus geboren als onderdeel van een Europees fokprogramma. Zijn dood is dan ook hard aangekomen bij de medewerkers van de dierentuin. "Dit is niet het nieuws waar we op zitten te wachten. We waren enorm trots dat Kiara moeder was geworden van Cyrus. Dit is heel erg teleurstellend."

Kiara is nu nog de enige Perzische panter in Amersfoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl