Duitse militairen
NOS NieuwsAangepast

'Sadistische ontgroening van Duitse rekruten'

Militairen op de Duitse legerbasis Pfullendorf hebben zich schuldig gemaakt aan mishandeling en vernedering van rekruten, is onthuld door het weekblad Der Spiegel. Er zijn sadistische ontgroeningsrituelen gehouden bij de opleiding voor hospikken.

Het tijdschrift beschrijft mensonterende praktijken op de kazerne. Zo moesten nieuwkomers zich uitkleden en werden er opnames van hen gemaakt. Ook zouden slachtoffers tampons anaal hebben moeten inbrengen. Ook dat werd gefilmd.

Daarnaast zouden er militairen urenlang naakt op een stoel zijn vastgebonden terwijl ze met een tuinslang werden natgespoten. Volgens Der Spiegel houdt de Bundeswehr er rekening mee dat bij onderzoek nog meer misstanden naar boven zullen komen.

Leiding

Er waren in 2015 al verhalen over wangedrag bij de hospik-opleiding. Onderzoek leverde toen echter niets op. In oktober vorig jaar wendde een vrouwelijke militair zich rechtstreeks tot de minister met nieuwe beschuldigingen.

Inmiddels zouden zeven mensen zijn ontslagen en worden vervolgd wegens vrijheidsberoving en mishandeling. De commandant van de basis en vier anderen zijn overgeplaatst om een nieuwe start te kunnen maken. Er wordt nog onderzocht wat de leiding wist van de praktijken.

"Wat in het trainingscentrum gebeurde is weerzinwekkend en verachtelijk", heeft minister Von der Leyen van Defensie gezegd tegen de ARD. Ze beloofde een grondig onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl