Kjeld Nuis is de beste op de 1.500 meter in Berlijn
NOS SchaatsenAangepast

Nuis verslaat rivaal Joeskov en pakt goud op 1.500 meter

Kjeld Nuis heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn een goede eerste dag achter de rug. De 27-jarige schaatser versloeg rivaal Denis Joeskov in de laatste rit en zijn tijd 1.45,94 was ook genoeg voor de gouden plak.

Nuis was de enige rijder die onder de 1.46 dook. Het was alweer de vierde zege van dit wereldbekerseizoen voor Nuis. Eerder won hij twee keer de 1.000 meter en één keer de 1.500 meter. Hij lijkt daarmee klaar te zijn voor de WK afstanden, over twee weken in Gangneung.

WB Berlijn: 1.500 meter (m)

Eerste medaille voor Nieuw-Zeeland

Joeskov eindigde in Berlijn in 1.46,03 en werd tweede. De bronzen medaille was voor Peter Michael. Het is voor het eerst dat een Nieuw-Zeelander een medaille pakt op deze afstand. Michael is bezig aan een sterk seizoen. In Astana won hij al goud op de 5.000 meter. Wel gezegd: Sven Kramer en Jorrit Bergsma waren daar niet aanwezig.

Joeskov reed niet zijn beste 1.500 meter, maar dat interesseert Nuis niets. Een goede Joeskov zou Nuis hebben verslagen, zou er zijn gezegd. "Dan had hij dat moeten doen", reageert Nuis.

"Iedereen traint voor de WK afstanden. Ik heb nu een eerste tikkie uitgedeeld. Dat ik hier win is alleen maar mooi meegenomen." Nuis gaf bij de huldiging wel een hand aan Joeskov. "Ik wil wel sportief blijven. Anders ben ik straks de bad-guy. Dat moeten we niet hebben."

Nuis: ik heb het eerste tikkie uitgedeeld

Stand in de wereldbeker

In de wereldbekerstand staat Joeskov nog wel aan de leiding, maar Nuis komt dichterbij. De Rus leidt met 340 punten. Nuis volgt met 305 punten. Joey Mantia, die niet meedeed in Berlijn, staat derde met 270 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl