Balkenende krijgt baan bij adviesbureau

Premier Jan Peter Balkenende Premier Jan Peter Balkenende Foto: ANP

Oud-premier Balkenende gaat werken bij accountantsbureau Ernst & Young. Per 1 april treedt hij daar in dienst als partner.

Balkenende zal zich vooral bezighouden met corporate responsability, ofwel verantwoord en duurzaam ondernemerschap. De oud-premier wordt partner in het bedrijf.

Ervaring

"Zijn zeer rijke internationale ervaring zal hij aanwenden voor advisering aan cliënten en aan het internationale topmanagement van Ernst & Young", aldus het persbericht van het adviesbureau.

Boeiend werk

Balkenende heeft voor het bedrijf gekozen "omdat het een internationale toponderneming is met een bekende naam". "Ik verwacht bij Ernst & Young een interessante internationale werkkring aan te treffen, waar ik me kan bezighouden met inhoudelijk boeiend werk."

Balkenende gaat er vier dagen werken en blijft één dag per week verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar is hij hoogleraar in internationale politiek, economie en recht.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Abe betuigt deelneming MH17 Video Premier Abe van Japan heeft zijn deelneming betuigd met de Nederlandse slachtoffers van de...30 okt 2014, 170 keer afgespeeld
  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 242 keer afgespeeld
  • » Haagse borstendokter vrijgesproken Video De Haagse gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor borstchirurg is vrijgesproken. De fouten die hij...30 okt 2014, 753 keer afgespeeld

Meer video en audio