NOS Nieuws

Dijkhoff zegt EU-overleg af om Van der Steur-debat

Staatssecretaris Dijkhoff gaat vandaag niet naar een EU-vergadering op Malta over vluchtelingen. Hij heeft afgezegd vanwege het debat in de Tweede Kamer met minister Van der Steur.

Een woordvoerder zegt dat het debat belangrijk is voor de minister en het ministerie van Veiligheid en Jusitie, waar Dijkhoff ook onder valt. "Daarom heeft de staatssecretaris besloten in Den Haag te blijven en niet naar de informele bijeenkomst op Malta te gaan."

Van der Steur moet zich vanmiddag opnieuw verantwoorden voor zijn rol in de politieke afhandeling van de Teevendeal. De vertrouwensvraag zal opnieuw worden gesteld. Nieuwsuur-journalist Bas Haan meldde maandag dat Van der Steur zich, toen hij nog Kamerlid was, nog intensiever met een brief van toenmalig minister Opstelten heeft bemoeid dan al bekend was.

Rol Rutte

Het debat wordt ook spannend voor premier Rutte. Hij heeft steeds gezegd dat hij pas laat op de hoogte was van het bedrag dat met de deal met drugscrimineel Cees H. was gemoeid. Volgens Haan wist hij veel eerder om hoeveel geld het ongeveer ging.

Dijkhoff begon tegelijk met Van der Steur op het ministerie van Veligheid en Jusitie. De twee volgden minister Opstelten en staatssecretaris Teeven op, die eerder vanwege de Teevendeal vertrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl