NOS VoetbalAangepast

Jones wil niets weten van strijd met Vermeer

Jones: band met Vermeer is uitstekend

Brad Jones verdedigt vanavond in het bekerduel met Vitesse (20.45 uur) opnieuw het doel van Feyenoord. Voorlopig is hij nog de onbetwiste nummer één onder de lat. Maar binnenkort moet hij weer een concurrentiestrijd uitvechten met Kenneth Vermeer.

De Nederlandse keeper is op de weg terug van een achillespeesblessure en het zal niet lang duren voordat coach Giovanni van Bronckhorst een keuze zal moeten maken tussen de twee. Van enkele animositeit tussen beide doelmannen is echter totaal geen sprake.

Geen zorgen

"Iedereen vraagt ernaar, maar we kunnen het heel goed met elkaar vinden", aldus Jones. "Het is iets waar vooral de pers over praat."

Zorgen om zijn positie maakt de Australiër zich niet. "Het is niet iets wat ik zelf bepaal, dat is niet mijn zaak. Ik moet gewoon zorgen dat ik goed blijf keepen."

  • Getty Images
    Brad Jones bokst in dienst van Liverpool de bal weg in het FA Cup-duel met Arsenal in 2014
  • Getty Images
    Brad Jones viert de zege op Everton in de halve finale van de FA Cup in 2012

Jones is een liefhebber van bekervoetbal. Volgens de sluitpost zijn er wel verschillen tussen de KNVB-beker en de FA Cup. Toch is hij niet van mening dat het Engelse bekertoernooi per definitie het mooiste is van de wereld.

"Het heeft vooral te maken met de tv-rechten, het geld en het feit dat die wedstrijden over de hele wereld worden uitgezonden", zegt de Feyenoord-goalie in aanloop naar het bekerduel bij Vitesse.

Jones: FA Cup niet belangrijker dan KNVB-beker

Jones stond in het verleden onder meer onder contract bij Middlesbrough en Liverpool en weet hoe het is om aan te treden in het oudste bekertoernooi ter wereld.

"Als je in Engeland tegen een club uit een lagere divisie speelt, spelen ze totaal anders dan je gewend bent. Het is gewoon vechten. Ze proberen het je zo moeilijk mogelijk te maken. In Nederland proberen zelfs de laagvliegers alles voetballend op te lossen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl