Trump geeft opdracht voor de aanleg van een omstreden oliepijpleiding
NOS NieuwsAangepast

Parkwachters omzeilen twitterverbod Trump

Binnen de Amerikaanse National Park Service lijkt verzet te zijn tegen het twitterverbod, dat de organisatie is opgelegd door de regering-Trump. Op Twitter is een alternatief account verschenen waar wordt gewezen op klimaatverandering. De initiatiefnemers noemen zich het "onofficiële Resistance team" van de Park Service. Wie achter het account zitten, is onbekend.

De National Park Service is de overheidsdienst die natuurparken en nationale monumenten beheert. Vorige week twitterde de dienst foto's van de menigte bij de inauguratie van Trump en vergeleek die met de opkomst bij Obama. De nieuwe regering haalde het account vervolgens uit de lucht.

Het Badlands National Park hekelde het beleid van Trump, dat slecht zou zijn voor het klimaat. Tweets op dat account werden later verwijderd. Vervolgens dook het alternatieve account op. Ook andere parken hebben alternatieve accounts.

Protestmars

Volgens wetenschappers is Trump een klimaatontkenner, die maatregelen neemt die slecht zijn voor het milieu. Ze willen dat de politiek zich weer baseert op wetenschappelijke feiten. Om te protesteren hebben ze een Mars van Wetenschappers aangekondigd, in Washington en op andere plaatsen. Wanneer die wordt gehouden, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl