De kust voor Koeweit-Stad
NOS NieuwsAangepast

Zeven gevangenen opgehangen in Koeweit

In Koeweit zijn zeven gevangenen ter dood gebracht. Ze zijn opgehangen. Voor zover bekend is het voor het eerst sinds 2013 dat Koeweit doodstraffen ten uitvoer brengt. Zes van de zeven geëxecuteerden waren veroordeeld voor moord.

Onder de geëxecuteerden is een lid van de koninklijke familie van het emiraat. Deze Faisal Abdullah Al-Jaber Al-Sabah was schuldig bevonden aan moord met voorbedachten rade en illegaal wapenbezit.

Brand

Verder werd een vrouw opgehangen die in 2010 ter dood was veroordeeld omdat ze een tent in brand had gestoken waar haar echtgenoot zijn huwelijk met zijn tweede vrouw vierde. Door de brand kwamen veertig vrouwen en kinderen om het leven.

Andere veroordeelden waren afkomstig uit Bangladesh, de Filipijnen, Ethiopië en Egypte. Een Filipijnse vrouw was veroordeeld omdat ze de dochter van haar werkgever had omgebracht. In Koeweit werken veel mensen uit landen als Bangladesh en de Filipijnen als kindermeisje of in de bouw.

Een woordvoerder van president Duterte zegt dat de Filipijnse regering alles heeft gedaan om het leven van de vrouw te redden. "Maar de executie kon wettelijk gezien niet langer worden voorkomen. We bidden voor haar en haar familie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl