Serena Williams staat voor de 34ste keer in de halve finale van een grandslamtoernooi
NOS SportAangepast

Makkelijke zege brengt Serena 34ste halve finale

De als tweede geplaatste Serena Williams heeft voor de achtste keer in haar loopbaan de halve finales van de Australian Open bereikt. De zesvoudig toernooiwinnares rekende in de kwartfinales opvallend makkelijk af met de Britse Johanna Konta: 6-2, 6-3.

Konta kon zelden antwoord vinden op het krachtige spel van de Amerikaanse. Toen de opslag van Williams vroeg in de tweede set haperde, knokte de als negende geplaatste Konta zich in de wedstrijd terug en kwam ze op 3-1.

Het concentratieverlies bij Williams was echter van korte duur en slechts twintig minuten later had ze de buit binnen. De 35-jarige Amerikaanse haalde voor de 34ste keer op een grandslamtoernooi de laatste vier.

"Stop met klagen"

"Ik miste veel ballen en raakte daardoor een beetje gefrustreerd" zei Williams. "Toen zei ik tegen mijzelf: Serena, stop met klagen, heb plezier en probeer te genieten van het moment. Dat deed ik."

Omdat Angelique Kerber al snel werd uitgeschakeld, kan Williams na het toernooi in Melbourne weer de nummer één van de wereld zijn. Dan moet in de halve finales wel eerst afgerekend worden met de 34-jarige Mirjana Lucic-Baroni, die verrassend de laatste vier bereikte door Karolina Plisková te verslaan.

"Het is ongelooflijk. Dertig is het nieuwe tien", grapte Williams over de hoge leeftijden van de halvefinalisten. "Ik ben zo trots op Mirjana, ze doet het hier zo goed." Negentien jaar geleden speelden Williams en Lucic-Baroni voor het laatst tegen elkaar. Beide ontmoetingen in 1998 werden gewonnen door Williams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl