Ireen Wüst doet niet mee aan de 1.000 meter op de WK afstanden
NOS SchaatsenAangepast

Wüst laat WK sprint en kilometer op WK afstanden schieten

Schaatsster Ireen Wüst zal niet aan de start verschijnen bij de WK sprint, eind februari in Calgary. De Brabantse werd afgelopen weekend glansrijk Nederlands kampioene op de sprint en verdiende daarmee een startbewijs voor de WK.

Een week na de WK sprint staan de WK allround in het Noorse Hamar op het programma en Wüst geeft aan dat toernooi de voorkeur. Dit weekend liet ze al doorschemeren te twijfelen over haar deelname in Calgary. "Ik vind sprinten heel leuk om te doen. Ik ben er wel bang voor dat het ten koste gaat van de WK allround. Die toernooien zijn twee weekenden achter elkaar en ik wil gewoon wereldkampioen allround worden." Sanneke de Neeling vervangt de Nederlands kampioene in Calgary. Jorien ter Mors en Anice Das zijn de andere Nederlandse deelneemsters.

Wüst: deze titel had ik nog niet

Wüst ziet ook af van de 1.000 meter bij de WK afstanden in Gangneung. De Brabantse denkt dat ze op het sprintnummer de minste kans heeft op goud en geeft de voorkeur aan een extra dag rust. Sanneke de Neeling is ook daar haar vervanger.

De WK afstanden worden verreden van 9 tot en met 12 februari op de baan waar volgend jaar de olympische races zullen plaatsvinden. Wüst komt in Zuid-Korea in actie op de 3.000 meter (donderdag), de ploegenachtervolging (vrijdag) en de 1.500 meter (zondag).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl