Ryan Babel bij de presentie bij zijn nieuwe club Besiktas

Babel helpt Besiktas aan kop in 'Nederlands' getint duel

Ryan Babel heeft zijn eerste doelpunt voor Besiktas gemaakt. De voormalig aanvaller van Ajax had een belangrijk aandeel in de 4-1 overwinning bij Alanyaspor. Besiktas nam door de zege de koppositie in de Turkse Süper Lig over van Istanbul Basaksehir.

Het was voor Babel zijn tweede wedstrijd sinds zijn overgang van Deportivo la Coruña. En net als in het eerste duel kreeg hij van trainer Senol Günes een basisplaats.

Na de 0-1 van spits Cenk Tosun wist Babel de score te verdubbelen. Tolgay Arslan stuurde Babel weg op links, waarna hij vrije doortocht had naar het doel. Op de rand van het strafschopgebied hield hij in, om vervolgens de doelman en een verdediger het bos in te sturen. Hij schoot de bal daarna simpel met rechts binnen.

Oud-PSV'ers

Ricardo Quaresma en oud-PSV'er Marcelo maakten de overige doelpunten voor Besiktas. De tegentreffer van Alanyaspor-spits Vagner Love was er slechts een voor de statistieken.

Bij Besiktas speelde de geboren Zaandammer Oguzhan Özyakup ruim een uur mee. Oud-PSV'ers Atiba Hutchinson en Marcelo maakten de negentig minuten vol. Bij Alanyaspor stond Ismail Aissati (PSV en Ajax) in de basis en mocht Glynor Plet (Twente, Heracles, Go Ahead Eagles) in de 78ste minuut invallen.