Verkeersslachtoffer Pauline van Dulken kijkt naar haar röntgenfoto's.
NOS NieuwsAangepast

'Hij kreeg 60 uur taakstraf, ik heb pijn voor de rest van mijn leven'

"Ik reed die ochtend richting mijn sportschool. Rechts reed blijkbaar een man, die had ik niet gezien." Toen was het even zwart. "Opeens stond ik stil en zag ik voor me een auto in de kreukels. Ik had blijkbaar een ongeluk gehad."

Het is inmiddels drie jaar geleden, het ongeluk van Pauline van Dulken. Een dronken man reed tegen haar auto aan, waardoor ze met haar schouder tegen het raampje "aan knalde".

"Hij had de hele nacht doorgedronken en was daarna in de auto gestapt", vertelt Van Dulken verder. De man kreeg een taakstraf van 60 uur, zij bleef zitten met een gat in haar schouder waardoor ze haar baan kwijtraakte.

Op een röntgenfoto is de verwonding van Van Dulken goed te zien: een gat tussen haar schouder en nek. "De bandjes tussen mijn nekwervels zijn afgescheurd. Daar zal ik de rest van mijn leven nog last van hebben, want het valt niet te opereren."

'Ik heb levenslang, de dader komt er vanaf met een taakstraf'

Van Dulken werkte als directeur van een bedrijf, maar moest haar baan opzeggen door haar verwonding. "Ik slaap niet meer. Ik heb nachten dat ik ieder uur van de klok voorbij zie komen. En dan ook nog die pijn. Ik heb continu pijn."

Haar carrière is naar de knoppen en haar toekomst ziet er beduidend anders uit, zegt ze. "En hij komt met een taakstraf van 60 uur weg. Dat is toch niet normaal? Zeker niet voor iemand die bewust dronken in een auto is gestapt. Dat is een te milde straf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl