Beeld van de bewakingscamera waarop de jonge vrouw te zien is
NOS Nieuws

IJslanders geschokt door moord op jonge vrouw

Veel IJslanders zijn al meer dan een week in de ban van de vermissing van een 20-jarige vrouw. Ze verdween op een vrijdagnacht na het uitgaan. Gisteren werd haar lichaam gevonden op een strand ten zuiden van Reykjavik. Twee mannen uit Groenland zijn opgepakt.

De politie gaat ervan uit dat ze is vermoord; iets wat op het eiland bijna nooit voorkomt. De afgelopen week heeft de politie samen met meer dan 700 vrijwilligers gezocht naar de jonge vrouw. Het was volgens IJslandse media de grootste zoekoperatie ooit op het eiland met zo'n 330.000 inwoners.

Onschuldig

Op beveiligingscamera's is te zien dat de vrouw na het stappen nog iets te eten ging halen. Ook is een kleine rode huurauto gezien die later werd teruggevonden in de haven bij een Groenlands schip. In de buurt lagen haar schoenen.

De twee verdachten werkten aan boord van dat schip en hadden de auto gehuurd. Uit onderzoek bleek dat er ook bloed van de vermiste IJslandse in de auto lag. De mannen zitten nog vast, maar zeggen zelf onschuldig te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl