De Roemeense president Klaus Iohannis bij de protesten in Boekarest.
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 23 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de dag begint met temperaturen onder het vriespunt en er is lokaal dichte mist. Het wordt een bewolkte dag en in het noorden kan er regen vallen. De middagtemperatuur schommelt rond de twee graden. Morgen is het weer vergelijkbaar, met meer kans op buien.

Rechter straft minder vaak voor roekeloos rijden

Rechters veroordelen verdachten van verkeersdelicten nauwelijks voor roekeloos rijden, blijkt uit onderzoek van de universiteit Tilburg. Slachtoffers van verkeersmisdrijven vinden dat daders er te makkelijk vanaf komen.

Woedende Roemenen demonstreren tegen strafverlaging

Ongeveer 15.000 Roemenen hebben in Boekarest geprotesteerd tegen plannen van de regering om gevangeniswetten aan te passen. De demonstranten vrezen dat de nieuwe wetten in het voordeel werken van corrupte politici.

Roemeense president loopt mee in mars tegen regering

'Een derde zorgvragers ontevreden met hulp'

Een op de drie mensen die in 2015 zorg of ondersteuning kreeg, vindt zelf dat deze hulp onvoldoende was. Het gaat vooral om te weinig hulp in de huishouding, blijkt uit onderzoek van het SCP.

18 doden door tornado's in de VS

In de Amerikaanse staten Georgia en Mississippi zijn afgelopen weekend 18 mensen om het leven gekomen door langsrazende tornado's. De meeste doden vielen zondag in een woonwagenkamp het zuiden van Georgia. Daar werden twintig woonwagens omvergeblazen.

"Het voelde alsof ik in een blender zat"

Denk wil schadevergoeding van Sylvana Simons

Politieke partij Denk eist een schadevergoeding van Sylvana Simons, die vlak voor Kerst plotseling opstapte bij de partij. Fractieleider Kuzu zegt dat Simons contactbreuk heeft gepleegd.

Verder vandaag...

Volkert van der Graaf moet alsnog voorkomen in de rechtbank van Amsterdam. De moordenaar van Pim Foruyn kwam vorige week niet opdagen tijdens zijn proces. Het OM wil dat hij terug de cel ingaat, omdat Van der Graaf zich niet zou hebben gehouden aan de voorwaarden van zijn vervroegde vrijlating.

Schepen kunnen waarschijnlijk in de loop van de morgen weer varen in de Maas tussen Grave en Sambeek. Sinds een schip vorige maand in botsing kwam met een stuw, was daar geen scheepvaart meer mogelijk. Het werk aan een tijdelijke dam is bijna klaar.

In Emmen wordt begonnen met sloop van de oude dierentuin. Onder meer de dierenverblijven voor leeuwen en bavianen gaan tegen de vlakte. Vorig jaar was er veel media-aandacht toen een groep jongeren op slooptocht ging door het oude dierenpark.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl